Home      Programma      Info & tickets      Partners     
 
 
   

Op datum     Op genre

Circus

Comedy

Dans

Kids

Meetingpoint

Muziek

Podium

Woord

   Auto's in films
   Blauwboek
   Double bill: Odessa/Skogskyrkogården
   Eten in films
   The Sound of Sea
   Zaher II

Double bill: Odessa/Skogskyrkogården
Hendrik Lasure & Hof van Eede/Tim Taveirne
Woord en muziek


‘Nooit naar Odessa gegaan zijn, en daar vervolgens je hart verliezen. We wilden de Slavische ziel vinden, maar het is er nooit van gekomen. We hebben nooit de beroemde trappen bewandeld, nooit onder bloeiende acacia’s getreurd om het einde van onze liefde, terwijl jij wat verderop langs de waterlijn liep (…). Je hebt er mij later die namiddag nooit Poesjkin voorgelezen, op een bankje aan het water van de Zwarte zee.’

Ans Van den Eede brengt deze tekst, met livemuziek van pianist Hendrik Lasure (o.m. SCHNTZL), een voorstudie voor een voorstelling die Hof van Eede (n)ooit zal maken.

Meer over Hof van Eede en Hendrik Lasure

Tim Taveirne schrijft en speelt een tekst over Skogskyrkogården, een kerkhof in een buitenwijk van Stockholm, de grootste begraafplaats van Zweden en UNESCO Werelderfgoed.

De 90.000 onbekende en vaak onuitspreekbare namen herinneren aan de relativiteit van het leven. Ze vormen in klank en ritme de aanleiding voor deze performance. Een evenwichtsoefening tussen het alledaagse, geestige en het definitieve, onherroepelijke. 

 


€ 8 | Duur: 35`
Zondag 14u en 16u30,  21  Olmenlaan 12

Tickets verkrijgbaar in het meetingpoint tot 1u voor aanvang van een voorstelling, daarna vanaf 30 min. voor aanvang aan de ingang van de huiskamer mits niet uitverkocht.