Programma     Info & tickets     Partners
 
 
     Wat is er gezelliger dan de donkere winterdagen samen lekker binnenskamers door te brengen?
Chambres d’O brengt een hartverwarmend festival met muziek, theater, dans, literatuur en beeldende kunst. Maak je klaar voor een unieke belevenis, in gastvrije huiskamers, vol onverwachte ontmoetingen waarbij (mede)stadsbewoners jou in hun salon, aan de keukentafel, in de slaapkamer … uitnodigen en artiesten je op enkele luttele meters verrassen. Vanaf deze editie kiezen we bovendien elk jaar een andere Oostendse wijk: het Westerkwartier bijt alvast de spits af!

Chambres d’O is een organisatie van Kunstvaarders vzw, die de krachten bundelt van vier culturele actoren in Oostende: cc De Grote Post, Mu.ZEE, TAZ en Vrijstaat O. (www.kunstvaarders.be). Samen met Liefde tussen de Lijnen (12, 13 en 14 februari), De nacht van de musea en galerijen (13 februari) en Postival (6 februari) vormt Chambres d’O het culturele gelaat van de campagne Winters uitwaaien in Oostende (www.visitoostende.be/uitwaaien). En er is meer: Chambres d’O en Liefde tussen de Lijnen bieden speciale ticketformules aan (zie Info & tickets).

Meeting Point Chambres d’O: KAZ - Kunstacademie aan ZEE
De Kunstacademie aan Zee houdt tijdens het Chambres d’O festival een opendeurweekend waarin heel wat te beleven valt.
Het meeting point is vrijdag open vanaf 17u, zaterdag en zondag vanaf 10u.

Over Inktvissers en Ku(n)stmatrozen …
Op zaterdag 30 januari transformeert het KAZ tot een verborgen wijk in het Westerkwartier. Bezoekers worden uitgenodigd om binnen de KAZ-muren op ontdekking te gaan en zo via een pop-up tattooshop, een archeologisch museum, een maritieme portrettengalerij, een doorloop-aquarium en veel meer te stranden in een gezellige babbelpub … Doorlopend zijn er open activiteiten, demonstraties, muzikale interventies en een kinderatelier.
Ateliers en expo: 13u tot 20u - kunstacademieaanzee.be.
Om 20u volgt een muzikale afsluiter met Hendrik Lasure (piano) en Dick d’Alaise (turntables).

Chambres d’O voor de jongeren
Workshops voor kinderen. Terwijl mama en papa een huiskamervoorstelling bijwonen kunnen kinderen - vanaf 5 jaar - zich op zaterdag en zondag uitleven tijdens enkele verrassende workshops. De workshops worden verzorgd door onze vrijwilligers en vinden plaats van 13u tot 18u in de basisschool Hendrik Conscience, Stuiverstraat 81.

Voor meer info kan je tijdens Chambres d’O terecht in het meetingpoint KAZ.

Volg ons op

 
 
  Wat is er gezelliger dan de donkere winterdagen samen lekker binnenskamers door te brengen? Chambres d'O brengt een hartverwarmend huiskamer festival met muziek, theater, dans, literatuur en beeldende kunst in Oostende.
chambresdo
www.kunstvaarders.be
Liefde tussen de Lijnen
De nacht van de musea en galerijen
Postival
www.visitoostende.be/uitwaaien
kunstacademieaanzee.be
kunstvaarders