Home      Programma      Info & tickets      Partners     
 
 
   

Op datum     Op genre

Podium

Dans

Muziek

Woord

Chambres d'O XS

Meetingpoint

   Opstand!
   Stuif in party

Opstand!
Kunstacademie Aan Zee
Opendeur


Elk academiejaar zoekt de Kunstacademie aan Zee naar een rode draad om de lessen en projecten rond vorm te geven. Veelal een ruim thema, waarin elke specialiteit of leeftijd zich kan vinden, maar vooral ook een mogelijk aanknopingspunt met een activiteit of project van een lokale cultuurpartner, een gegeven uit de actualiteit of een thematiek die leeft in de stad. Dit academiejaar werd gekozen voor de term ‘Opstand’, een zeer breed gegeven met veel mogelijke benaderingen, zowel vanuit letterlijke, vormelijke, cultuurhistorische, artistieke of sociale context. Eén van de centrale projecten waar KAZ zich in vele facetten toont is natuurlijk de samenwerking met het huiskamerfestival Chambres d’O. 
 
Binnen dit project gaan leerkachten en leerlingen creatief en artistiek aan de slag en zo geven kinderen, jongeren en volwassenen artistiek vorm aan zowel het historische als het brandend actuele. Tijdens het Festival wordt in alle ateliers natuurlijk revolterend werk gepresenteerd en worden artistieke demonstraties gegeven, maar er is ook een opstandig participatieproject, een creatief persfoto-moment en we maken ruimte voor een babbel, een drankje en een hapje in het Pop Up Meetingpoint. Op zondag geven we extra aandacht aan de jongere generatie …
 
Dit project is slechts één facet van hoe de thematiek dit academiejaar beeldend geïnterpreteerd wordt, KAZ heeft zeker nog meer opstandige verrassingen.
 
Details en info via de nieuwsbrief op www.soo.be of www.facebook.com/KAZOostende

gratis / doorlopend

Zaterdag 27/1, van 11 u tot 18u, KAZ, Dr. Verhaeghestraat 7
Zondag 28/1, van 11u tot 17u, KAZ, Dr. Verhaeghestraat 7