Home      Programma      Info & tickets      Partners     
 
 
   

Op datum     Op genre

Podium

Dans

Muziek

Woord

   Traces Mathieu Corman
   Uitgekookt
   Lucas Catherine
   CRISPR: knippen en plakken in DNA

Chambres d'O XS

Meetingpoint

CRISPR: knippen en plakken in DNA
Hetty Helsmoortel
Wetenschappelijke lezing


De Oostendse Hetty Helsmoortel is moleculair bioloog, doctor in de gezondheidswetenschappen, theaterliefhebber én gepassioneerd verteller over ‘de wetenschap’. In De Afspraak (Canvas), de podcast van Lieven Scheire, op Radio 1, in De Morgen en tijdens fel gesmaakte lezingen …

Tijdens Chambres d’O komt Hetty met verve ‘CRISPR’ uit de doeken doen, een techniek om DNA te wijzigen. In heldere taal loodst ze je door de biologie en het mechanisme achter CRISPR. Ze vertelt over mogelijke toepassingen, van nieuwe kankertherapieën tot het uitroeien van malaria, en werpt een aantal ethische vraagstukken op. Want hoever kan en wil men al ‘CRISPREND’ gaan?

Tip: om wetenschap nog dichter bij de mensen te brengen organiseert ze op zondag 27 mei 2018 Sound of Science, het allereerste openlucht wetenschapsfestival in België – met bier, worsten, tenten én wetenschap.

Website Hetty Helsmoortel
/ Website Sound of Science


€ 7 / 45 min

Tickets verkrijgbaar in het KAZ-meetingpoint tot 1u voor aanvang van een voorstelling, daarna vanaf 30 min. voor aanvang aan de ingang van de huiskamer mits niet uitverkocht.

Zondag 28/1, 14u en 16u, Tarwestraat 80