Home      Programma      Info & tickets      Partners     
 
 
   

Op datum     Op genre

Podium

Dans

Muziek

   Brihang
   Johannes Verschaeve
   Jan en Johannes Verschaeve
   Klein Komitee
   Pieter-Jan De Smet
   Cargo
   Aruán Ortiz
   when the shade is stretched

Woord

Chambres d'O XS

Meetingpoint

© Bruno Bollaert
© Dries Segers

when the shade is stretched
Ruben Machtelinckx/Frederik Leroux
Jazz


Ruben Machtelinckx, als gitarist/componist een gevestigde naam in de jazzscene, is actief in tal van spannende projecten. Hij vormt een kwartet met Joachim Badenhorst, Nathan Wouters en de Ijslandse gitarist Hilmar Jensson, speelde in duo met saxofonist Thomas Jillings (Linus) en nu, voor de allereerste keer, nam hij een soloplaat op.
Hoewel, het werd een ‘split album’, waarbij Machtelinckx de ene zijde inspeelt, en gitarist en kompaan Frederik Leroux de andere zijde. In relatie tot elkaar, maar ook uniek, nemen ze de banjo ter hand. Machtelinckx ‘determined and solid’, Leroux ‘whistling and wandering’.

Frederik Leroux, verborgen parel van de Belgische jazz, creëerde over de jaren heen een fijn, humoristisch, surreëel universum. In 2012 bracht zijn trio (Leroux/Landfermann/Burgwinkel) hun eerste album uit. Hij speelde al samen met Lander Gyselinck, Steven Delannoye, Kris Vanderstraeten … Na de schitterende plaat ‘Banjo’, is ‘when the shade is stretched’ zijn tweede solo. En als steeds klinkt de bevreemdende, maar steeds fascinerende muziek onmiskenbaar als Frederik Leroux.

De voorstelling is ook toegankelijk voor anderstaligen.

Website Ruben Machtelinckx 
Meer info Frederik Leroux 


€ 8 per voorstelling / 45 min

Tickets verkrijgbaar in het KAZ-meetingpoint tot 1u voor aanvang van een voorstelling, daarna vanaf 30 min. voor aanvang aan de ingang van de huiskamer mits niet uitverkocht.

Zondag 28/1, 14u (Ruben Machtelinckx), Leopold Van Tyghemlaan 27 *
Zondag 28/1, 16u (Frederik Leroux) (uitverkocht), Leopold Van Tyghemlaan 27 *


* De toegang naar de huiskamer heeft enkele treden en is daarom minder toegankelijk voor rolstoelgebruikers.