Activiteitenprogramma     Info & tickets     Partners
 
 
   

Op datum     Op genre

Film

Chambres d'O XS

Literatuur

   Annelies Verbeke: verhalenbundel Halleluja
   Jeroen Olyslaegers: roman Wil
   Peter Holvoet-Hanssen
   Stijn Vranken

Muziek

Podium


© Ales Salinas

Annelies Verbeke over de verhalenbundel Halleluja
Annelies Verbeke
SLOW BOOK LEESCLUB


Het slow book principe trekt de kaart va het bedachtzame en het intieme. Wat is er fijner dan je in het gezelschap van vijftien andere lezers én een favoriete auteur te buigen over zijn recentste boek?

Samen met auteur Annelies Verbeke buigen vijftien lezers zich over de verhalenbundel Halleluja. Van bij haar debuut Slaap tot Dertig Dagen werden haar romans bedolven onder de prijzen en enthousiaste reacties van lezers en pers.

Nu is er de koortsige en met humor geschreven verhalenbundel Halleluja waarin ze mensen portretteert: allen hopen ze op een nieuwe kans, een nieuwe start. In vijftien verhalen ontdekken de personages dat elk begin een einde in zich draagt, of is het omgekeerd?

Nog maar pas verschenen en al lovende pers alom, lees mee!

- Het lijkt een rode draad bij Verbeke: goed bedoelende personages die verstrikt raken in steeds engere, groteske gedachtenconstructies. Alsof de J.D. Salinger van Nine stories gemixt werd met Jan Eelens In de gloria. - (Cutting Edge, ****) 

- Verbeke zorgt er – nagenoeg in haar eentje – voor dat het Vlaamse kortverhaal alive-and-kicking is. Daar zijn we haar, God zij geprezen, zeer dankbaar voor. - (Humo, ***1/2)

- De verhalen lijken haast gezellig, maar de gezelligheid is van het slag waar je in de hapjes stikt en de theelichtjes een uitslaande brand veroorzaken. - (De Standaard, ****) 

- Verbeke verwerkt de lapjes ervaringen en inzichten tot een veelkleurig patchwork, dat soms confronterend is, maar op een bepaalde manier het echte leven nabootst en daarom ook troost biedt. - (lees hier het volledige interview, De Morgen) 

Beluister hier het gesprek met Annelies Verbeke in Pompidou (Klara). 

 


€ 7 DUUR: 75’
ZONDAG 11u H26
ZONDAG 14u H40
Reserveer